Image
Cantarella-koret underholder ved et åbent hus-arrangement.

National Hospicedag

Den 7. september 2023 var der Åbent Hus på alle landets hospicer, hvor alle interesserede kunne komme og få en rundvisning på hospice. På parkeringspladsen ved Hospice Vangen var der stillet et telt op, hvor interesserede kunne høre om og prøve forskellige former for lindrende behandling på egen krop. Støtteforeningen havde også en stand hvor de frivillige der fortalte om deres arbejde på Hospice Vangen.

Omkring et par hundrede mennesker mødte op og mange spurgte med interesse til såvel de frivillige som til andre personalegruppers arbejde.

Image
Image
ImageImage
ImageImageImage

Aktiviteter.

 

Frivilligmøde 30. november 2022

Ca 50 frivillige var mødt op til årets sidste frivilligmøde.
Mødets faglige islæt var et indlæg fra Janne Christiansen fra Sygeplejeetisk Råd, der talte om etik og etiske dilemmaer, de frivillige og patienter og pårørende imellem.
På mødet blev der præsenteret 4 nye frivillige og der var valg til bestyrelse og frivilligråd.
Stemningen var i top under den efterfølgende julefrokost og så nød vi "Peters Jul", denne gang på melodi og ønskede hinanden en glædelig jul.
ImageImageImageImageImage

Aktiviteter.

 

ImageImageImageImageImageImageImage

Frivilligmøde 19. maj 2022

Der var fuldt hus til dagens frivilligmøde, hvor hovedpunkterne var et farvel til frivilligkoordinator Kirsten Muniz og et goddag til den nye koordinator Dorthe Amalie Howard. “Jeg er så taknemmelig for mit nye job, jeg glæder mig til at komme igang og jeg er meget ydmyg overfor opgaven” sagde Dorthe Amalie, der på mødet også fik gode råd med på vejen fra Kirsten.

Kirsten havde frabedt sig lange taler, men bestyrelsesformand Birte Rasmussen mente det var på sin plads at udtrykke bestyrelsens tak for Kirstens arbejde: “Kommunikationslinierne mellem dig og bestyrelsen har været korte, vi har altid fået hurtig og klar besked fra dig, det er bare en af de mange ting vi har været taknemmelige for, dine "gomandagmorgen-mails" er en anden, sagde hun og overrakte bestyrelsens gave, en krukke til Kirsten.

“Tak skal I have allesammen, jeg har været utroligt glad for mit arbejde som frivilligkoordinator. Hospice Vangen er et hus hvor det har været nemt for mig, for I frivillige har gjort det 120% lettere for mig at få tingene til at gå op”, sluttede Kirsten med at sige. De frivillige kvitterede med et paradisæbletræ fyldt med hjerter, hvor alle de frivillige havde skrevet en hilsen til Kirsten. “Og havegruppen kommer og planter det hos dig ved dit sommerhus i Hou” lød det fra de frivillige.
ImageImageImageImageImage
ImageImageImageImageImageImageImageImage

Sorg-seminar i Frederikshavn.

Lørdag den 19. marts 2022 var vi , 27 personer fra Hospice Vangen, til fælles frivilligseminar i Frederikshavn i den flotte Abildgaard Kirke. Der deltog i alt 85 frivillige.

Lørdagens temaer var børn og voksnes sorg v/sygeplejersker fra Hospice Vendsyssel og efter en lækker frokost, fortalte tidligere sygehuspræst Ruth Østergaard om, hvordan vi hjælper hinanden, når livet gør ondt.

Meget relevante emner, og selv om mange af os har hørt Ruth ved flere lejligheder, bliver man bare ikke træt af at lytte til hende.

Dagen sluttede med muntre sange ved Trio a’ Cappella – så alle kørte derfra med stort smil på læben.

Tak til Frederikshavn for et flot arrangement.

Image
Image
Image
Image
Image

 

Nytårsaften 2021.

"En nytårsaften på Hospice Vangen".

”Skål, og godt nytår”, lyder det henover det festpyntede spisebord i opholdsstuen. Her er ikke færre end 12 patienter med pårørende samlet for at fejre nytårets komme, og der en rigtig god stemning omkring bordet.

Vi, Ninna og Benny, er frivillige og er mødt ind nogle timer tidligere. Det er 4. år i træk vi har vagten nytårsaften, så vi ved så nogenlunde hvordan vi vil gribe det praktiske med borddækning og pyntning af bordet og opholdsstuen an. Vi kender menuen i forvejen efter en snak med Hanne i køkkenet nogle dage tidligere. I år er det en tapas-menu med 8 lækre retter, arrangeret enkeltvis i små skåle, men af Corona-hensyn er det ikke en tag selv-buffet, alt skal serveres. Med stor hjælp fra personalet, hvoraf flere også er nytårsaftens-gengangere, får vi stille og roligt hele arrangementet kørt i stilling.

Kl 18 er der champagne og chips i tv-stuen i selskab med Majestæten, og imens får vi det sidste på plads i køkkenet. Forretten anrettes på tallerkenerne, og så er det tid at tage imod de første gæster, som sætter sig til bord og tilbydes drikkevarer efter eget ønske. De sidste 5 gæster ankommer ca 15 minutter senere, så retterne fra tapas-buffeten er i modtakt fra start, men det får vi til at fungere. Stemningen er i top fra starten, ”Har du lyst til noget pulled and?”, spørger jeg patient O, ”Nej tak, den må godt flyve videre”, svarer han.

Der er en ganske særlig og intens stemning omkring bordet. Der skåles og der lyttes og der samtales, både med glade og med mere alvorlige stemmer. For bordenden knuges der hænder og en tåre triller ned af en datters kind. ”Har du dem ikke større?”, siger patient O samtidigt et andet sted ved bordet, da jeg serverer aftenens dessert, og fortsætter så sin samtale med en af de øvrige gæster ”Det sidder i knoglerne, så det er bare et spørgsmål om tid”. Ja, livet skal pludseligt tages meget alvorligt, men alligevel har patienter og pårørende overskud til masser af smil og komplimenter omkring den meget lækre menu. ”Jeg har aldrig haft råd til at spise på så fin en restaurant”, siger patient B med et stort smil, og det berører os meget. Efter knapt et par timer tynder det ud i gæsterne, men ingen af dem forlader opholdsstuen uden et rosende ord til personalet og os frivillige, for maden og for hele arrangementet omkring middagen.

”Nu er jeg træt og skal hen på min stue og hvile” siger patient H, ”men måske får jeg kræfter til at komme igen lidt før kl 24, -men så bliver det i nattøj!”, siger hun. ”Det er fint”, svarer jeg ”så laver vi det om til et pyjamas-party”. Alle griner, også selvom vi godt ved, at for nogle af os nærmer livets store fest sig sin afslutning.

Da alle gæsterne er gået, forestår der en større oprydning og opvask, og alt skal stilles på plads, parat til en ny dag. På vej hjem i bilen sænker der sig en ydmyg stilhed ovenpå aftenens intense oplevelse, vi er trætte og tilfredse -og vi er dybt taknemmelige for livet.

Godt nytår.

Ninna & Benny

31/12-21.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image