Image
Cantarella-koret underholder ved et åbent hus-arrangement.

AKTIVITETER

Nytårsaften på Hospice Vangen 2023.

 

”Skål og godt nytår” siger en patient og løfter glasset.

10 minutter før middagen havde han ikke kræfter til at deltage, men nu er han i høj grad til stede. ”Og sådan går det op og ned”, siger han, ”hele tiden”.

Tankerne falder på Lars Lilholts tekst til sangen ”Tænde lys”:

Der er en tid til at tale

en tid til at tie

I den anden ende af bordet har en patient en gruppe unge pårørende med, de er festligt klædt og med nytårshatte.

en tid til at græde

over en vi ku' li'

”Det er på alle måder en anderledes nytårsaften”, siger en af dem. ”Intet er som det plejer at være”.

der er en tid mest til latter

når venskab fornys

Tonen er kærlig og indimellem drillende, men patientens blik mangler styrke. Selskabet er bundet tydeligt og stærkt sammen af kærligheden.

jeg tror at vi er her for at tænde lys

tænde lys

for hinanden

En pårørende deltager livligt i samtalen ved bordet, men ofte bliver blikket fjernt og hans tanker er hos hans kone, der ligger på stuen.

Der er en tid til at kæmpe

en tid mest til leg

en tid er vi sammen

en tid hver for sig

Det er en aften hvor eftertænksomheden og taknemmeligheden går hånd i hånd med savnet over at intet er som det var, og sorgen over at livet aldrig bliver det samme som før.

en tid må vi vente

når sejlene sys

jeg tror at vi er her for at tænde lys

tænde lys

for hinanden

Samtalen flyder naturligt og let ved bordet, patienter og pårørende er kærligt opmærksomme på hinanden, -men der er også pauser, hvor der bliver udvekslet blikke, på en gang milde og intense.

Vi slår op vore øjne og begynder at se

alt det vi troede var ukendt begynder at ske

vi så vi var nøgne når nætterne kom

alt det vi troede var sikkert gisner vi om

En af patienterne har haft kræfter til at deltage gennem hele middagen, og da han til sidst bliver hjulpet op af stolen og tilbage på stuen, er det med ordene: ”Tak for en dejlig aften og tak for et dejligt selskab, godt nytår til jer alle sammen”.

Der er en tid til at tale

en tid til at tie

en tid til at græde

over en vi ku' li'

der er en tid mest til latter

når venskab fornys 

jeg tror at vi er her for at tænde lys

tænde lys

for hinanden

Godt nytår

Ninna & Benny.

Frivillige

Image
ImageImage
ImageImage
ImageImage

 

Frivilligmøde 11. november 2023

Ca 40 frivillige var mødt op til årets sidste frivilligmøde.

 

Frivilligrådets formand Carsten Froulund bød velkommen til det sidste frivilligmøde i år og takkede alle for den frivillige indsats hver især har ydet. Hospicechef Betinna Rønnest udtrykte ligeledes en kæmpestor tak for indsatsen, det gør en kæmpestor forskel for patienter, pårørende og ansatte på hospice, sagde hun.

Koordinator Dorthe Amalie Howard kunne fortælle at en donation til støtteforeningen var øremærket til de frivillige, derfor var der en ekstra julegave på bordene til alle frivillige.

Støtteforeningen Bestyrelsesformand Birte Rasmussen takkede også de frivillige og orienterede om forskelligt nyt der er på vej, herunder en ny hjemmeside.

 
På mødet var der også valg til bestyrelse og frivilligråd.
Stemningen var i top under den efterfølgende julefrokost og så nød vi "Peters Jul", denne gang på melodi og ønskede hinanden en glædelig jul.
ImageImageImageImageImage

National Hospicedag

Den 7. september 2023 var der Åbent Hus på alle landets hospicer, hvor alle interesserede kunne komme og få en rundvisning på hospice. På parkeringspladsen ved Hospice Vangen var der stillet et telt op, hvor interesserede kunne høre om og prøve forskellige former for lindrende behandling på egen krop. Støtteforeningen havde også en stand hvor de frivillige der fortalte om deres arbejde på Hospice Vangen.

Omkring et par hundrede mennesker mødte op og mange spurgte med interesse til såvel de frivillige som til andre personalegruppers arbejde.

Image
Image
ImageImage
ImageImageImage

Aktiviteter.

 

ImageImageImageImageImageImageImage

Frivilligmøde 19. maj 2022

Der var fuldt hus til dagens frivilligmøde, hvor hovedpunkterne var et farvel til frivilligkoordinator Kirsten Muniz og et goddag til den nye koordinator Dorthe Amalie Howard. “Jeg er så taknemmelig for mit nye job, jeg glæder mig til at komme igang og jeg er meget ydmyg overfor opgaven” sagde Dorthe Amalie, der på mødet også fik gode råd med på vejen fra Kirsten.

Kirsten havde frabedt sig lange taler, men bestyrelsesformand Birte Rasmussen mente det var på sin plads at udtrykke bestyrelsens tak for Kirstens arbejde: “Kommunikationslinierne mellem dig og bestyrelsen har været korte, vi har altid fået hurtig og klar besked fra dig, det er bare en af de mange ting vi har været taknemmelige for, dine "gomandagmorgen-mails" er en anden, sagde hun og overrakte bestyrelsens gave, en krukke til Kirsten.

“Tak skal I have allesammen, jeg har været utroligt glad for mit arbejde som frivilligkoordinator. Hospice Vangen er et hus hvor det har været nemt for mig, for I frivillige har gjort det 120% lettere for mig at få tingene til at gå op”, sluttede Kirsten med at sige. De frivillige kvitterede med et paradisæbletræ fyldt med hjerter, hvor alle de frivillige havde skrevet en hilsen til Kirsten. “Og havegruppen kommer og planter det hos dig ved dit sommerhus i Hou” lød det fra de frivillige.
ImageImageImageImageImage
ImageImageImageImageImageImageImageImage

Sorg-seminar i Frederikshavn.

Lørdag den 19. marts 2022 var vi , 27 personer fra Hospice Vangen, til fælles frivilligseminar i Frederikshavn i den flotte Abildgaard Kirke. Der deltog i alt 85 frivillige.

Lørdagens temaer var børn og voksnes sorg v/sygeplejersker fra Hospice Vendsyssel og efter en lækker frokost, fortalte tidligere sygehuspræst Ruth Østergaard om, hvordan vi hjælper hinanden, når livet gør ondt.

Meget relevante emner, og selv om mange af os har hørt Ruth ved flere lejligheder, bliver man bare ikke træt af at lytte til hende.

Dagen sluttede med muntre sange ved Trio a’ Cappella – så alle kørte derfra med stort smil på læben.

Tak til Frederikshavn for et flot arrangement.

Image
Image
Image
Image
Image